Nu siger jeg ikke, jeg er ved at dø. Men omvendt er der altså heller ingen garanti for, at jeg overlever. Mine chancer for ikke at krepere ligger på omkring 60 procent, vurderer jeg. HOST HOST. Puhaaa, den var slem. Der røg jeg nok ned på 55 procent.

”Heeeeey skaaaaaat. Jeg tror altså, at en bøf vil hjælpe på det hele. Om jeg ikke stadig har meget ondt i halsen? Jo, selvfølgelig. Helt vildt. Men en entrecote glider jo ned ligeså let som yoghurt.”

Åhr, hvor har jeg det dårligt. Det gør simpelthen ondt alle steder – selv i mine tæer. Og så må man kun spise 8 smertestillende piller om dagen, selvom det jo er åbenlyst, at intet mindre end morfin i drop kan gøre det.

”Skaaaaaaaat – hvordan går det med den bøf dér? Har vi ikke andet end frikadellefars i fryseren, siger du? Jamen … jeg er altså sikker på, kun entrecote hjælper lige nu. Vil du hente én i Brugesen? Taaaak, skat. Og husk bearnaise.”

Hvis jeg overlever, bliver jeg så nogensinde mig selv? Mit hoved gør så ondt, at det nok har taget skade, tænker jeg. Mon jeg bliver klar til jobbet igen? Måske jeg skulle give chefen et kald allerede nu og forberede ham på det uundgåelige. Nej, der er folk, der er kommet sig over værre ting end mig. Eller i hvert fald ligeså slemme: hajangreb, lynnedslag, pest og den slags.

”Skaaaat, er det dig? Er du hjemme? Inden du starter på bøffen, vil du så ikke være sød at vende min pude, så den kolde side kommer opad? Jo, jeg ville da virkelig gerne gøre det selv; dét ville jeg. Men mine arme gør aaaalt for ondt.”

Det er altså godt, at jeg har hende. Måske jeg overlever alligevel. Måske. Åh Gud, hvor har jeg det hårdt. Men det er nu godt, at man trods alt ikke er den klynkende og krævende type.

 

Skrevet af: Christian Klitholm 

Christian er stifter af LitteraTurpasset.
Han er journalist og ivrig skønlitterær forfatter.
Krimier, storladne eventyr og historiske romaner udgør
hjørnestenene i hans litterære diæt.
Mange af historierne her på siden bliver skrevet af Christian.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *