Jeg kigger længe på ham. Diskret. Han opdager intet. Selvfølgelig gør han ikke det. Jeg er natten. Jeg er mørket.

”Vuf, vuf!” begynder han pludselig. Ud af ingenting. ”Vuf, vuf, vuf!” Ved han overhovedet selv, hvorfor han gør det? Selvfølgelig ikke. En hjerne mindre end en underudviklet valnød giver ikke meget plads til refleksion.

”Vuf, vuf, vuf!” Så hold dog mund, din savlende tumpe. Jeg lister tættere på ham. Mine poter rammer jorden blødere end vat. Han hører intet. Opdager intet. Ikke før, det er for sent. Jeg er den fødte dræber.

Mere savl flyver fra hans udstrakte tunge. Jeg undgår det behændigt. Gud, hvor er jeg dog elegant. Og smuk. Og intelligent. Og … nej, hold fokus. Øjeblikket er kommet: Jeg flyver frem med kløerne udstrakt. Dø, hund!

Okay, det her havde jeg ikke regnet med. På mirakuløs vis har han overlevet, og løber nu rundt med mig på ryggen.

”Stop, dit dumme dyr! Jeg befaler det!”

Han kaster mig af og tværer sin dumme, våde tunge rundt i mine knurhår. Ved han ikke, hvor meget tid, jeg bruger på at få dem til at sidde perfekt?

Jeg kradser ham på snuden med mine mægtige kløer, og utroligt nok falder han stadig ikke død om. Jeg må vist få de kløer efterslebet.

Mine mennesker har med stor højtidelighed introduceret mig for en anordning, jeg vist skal kradse i. Bevares, jeg prøvede den da. Kunne ikke lide den. Den føltes forkert. Sofaen har derimod den helt rigtige blødhed.

Jeg spadserer ind til den og går i gang.

Der bliver råbt ovre fra lænestolen. Et af mine mennesker ser ophidset ud. Jeg kradser videre. ”Vil du også være med?” spørger jeg. Egentlig har min dag været for dårlig til, at jeg orker at være høflig. Men jeg prøver at blive en bedre kat.

Mennesket råber videre. ”Det var da utroligt, som du larmer,” hvæser jeg irriteret. ”Er det fordi, du vil ae mig? Hvis du spiller dine kort rigtigt, får du måske lov senere.”

Mit menneske flyver op af stolen og over til mig. Et hurtigt puf med en stor hjemmesko skubber mig væk fra sofaen. ”Prøv og hør,” siger jeg med tilkæmpet ro. ”Jeg er virkelig ikke i humør til at lege lige nu. Jeg skal bare have kløerne gjort klart til at myrde hunden, okay?”

Jeg går tilbage til sofaen, men bliver skubbet væk igen. Mennesket er selv ude om det her, tænker jeg og begraver hjørnetænderne i en bleg ankel, der hvor buksebenet er kravlet op. Ikke uden en hvis tilfredshed hører jeg et højfrekvent hyl skære igennem stuen.

”Og så håber jeg, at du tænker dig om, før du forstyrrer mig næste gang.” Mennesket ser ikke ud til at være i det lyttende hjørne, så jeg hopper ud af stuen. Der er ingen grund til at forlænge en eventuel konfrontation.

Hundens skål ser som altid mere indbydende ud end min egen, så jeg spiser hans mad først. Et af mine mennesker nussede mig drillende på maven her forleden, som for at antyde, at jeg havde taget på. Til menneskets held havde jeg lige spist og var ikke i humør til at røre mig. Ellers havde sådan en frækhed haft konsekvenser.

Pludselig hører jeg den dryppende lyd af savl, der rammer gulvet lige bag mig. Har hunden sneget sig ind på mig? Umuligt?

”Vuf!”

Jeg skal blankt erkende, at jeg ikke er god til overraskelser. Chokket får mig til at snuble med snuden først ned i vandskålen. ”Vuf, vuf, vuf!” Skal han nu ligefrem more sig over det? Jeg trækker kløerne frem, og hunden fortrækker hurtigt. Klogt af ham.

Dagen har indtil videre været både travl og enormt mentalt belastende. Jeg beslutter mig for at finde et roligt hjørne og planlægge min hævn.

 

Skrevet af: Christian Klitholm 

Christian er stifter af LitteraTurpasset.
Han er journalist og ivrig skønlitterær forfatter.
Krimier, storladne eventyr og historiske romaner udgør
hjørnestenene i hans litterære diæt.
Mange af historierne her på siden bliver skrevet af Christian.

One thought on “Kattepine”

 1. Dette må være en nøgle-novelle!
  En katte-nøgle-novelle.
  Det er vores kat!
  Men – er vi under overvågning?????
  Er Simba chippet og online?

  Christian! Nogle gange blir jeg lidt bange for dig!!
  😱😱

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *